7.4.2019

Pötyä pöytään

Eduskuntavaalien kunniaksi olemme uudistaneet ruokalistamme. Ateriakokonaisuudet ovat ennen hyväksymistä läpäisseet paikallisyhdistysten, piirijärjestöjen ja keskuskomitean käsittelyn. Jokaisen ruokalajin perässä on vaalitenttaajien vaatima hintalappu, ja luonnonmukaisen lähiruuan todisteeksi hintalapun takapuolella on lantahippu.

Hillitty charmi
Alkuruokana sääntelystä puhdistettua toimeliaisuutta. Sen jälkeen tarjoilemme lisääntyvää hyvinvointia innostuksen pedillä, onnistumisella maustettuna ja kestävillä ratkaisuilla kuorrutettuna. Kyllä, ähky uhkaa jo tässä vaiheessa. Makkaranteossa luotamme suoleen. Jälkiruokavaihtoehtoina ovat työ, opiskelu ja yrittäminen. Jos laskun kanssa tulee vaikeuksia, autonne kuuluu meille. Jokainen asiakas saa kotimatkalle eväät hyvän elämän rakentamiseen.

Tupaillan tapaan
Talonpoikaishenkinen annoksemme on Suomen arvon mukainen. Ruokahalun herättäjänä on toivo, sillä toivossa on hyvä elää, eikä pessimisti pety ja niin on hyvin kun käy. Pääruoka on kaksiosainen, ja se muodostuu tulevaisuuden uskosta ja luottamuksesta. Tarkoitus on antaa asiakkaalle vaikutelma, että parempaa on tulossa. Jälkiruokaa ei valitettavasti tarjoilla, sillä pääkokki lähti kotiin kesken päivän, kun pääruoka ei valmistunut ajoissa.

Duunari on annoksensa ansainnut
Alkupaloina tapaksia: työtä, kasvua ja kestävää kehitystä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden dippikastikkeella. Pääruoka-annos on reilun kokoinen, mutta ennen kuin voimme tarjoilla, pitää korjata lautanen, joka on rikki. Löysimme kylmäkaapista vanhentuneita aineksia, mutta uudistimme ne. Jälkiruoka on tänään erityisen makea, ja jos sitä syö liikaa, saattaa tulla asiaa salin perälle. Meillä taitaa olla sama suunta.

Perusmuusi ja -soosi
Tämä annos on suomalaiselle sopivin. Alkupaloista jälkiruokaan perusmakuna on isänmaallisuus, ja lisäkkeenä tarjotaan kristillissoosiaalista soosia. Meillä ruokaillessaan tavallinen ihminen saa pitää ääntä ja puhua suoraan paremman väen häiritsemättä. Jos annoksessa maistuu jokin vieras maku, erotamme henkilökunnan.

Papupata hiilijäljellä
Kasvismenumme kaikkia raaka-aineet on tuotu polkupyörän tarakalla läheiseltä luomutilalta, ja pyörän ketjut on voideltu rypsiöljyllä. Ainoastaan erikoiskahvien pavut ovat Papualta. Ateria tarjoillaan vain niille, jotka tulevat ravintolaan jalan, pyörällä, bussilla, metrolla, junalla tai taksilla. Auto ei saastuta, jos sitä ajaa joku toinen. Lautasen reunassa on musta läiskä. Se on ilmaston lämpenemistä vastaan taistelevan kylmäkön hiilijalanjälki.

xx

Pakina julkaistu Salon Seudun Sanomissa 7.4.2019

Ei kommentteja: