11.9.2016

Sillä rajalla

Pakina julkaistu Salon Seudun Sanomissa 11.9.2016

Tervetuloa seuraamaan Ummikot ulkomailla -sarjan uutta tuotantokautta. Ei, me emme kierrä maailmaa eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan uuden puheenjohtajan Matti Vanhasen kanssa. Luvassa on jotain jännittävää.
     Matkaoppaananne raotan nyt  tullivapaan vyöhykkeen verhoa.

Ensimmäisessä jaksossa lähdemme liikkeelle Filippiineiltä ja päähenkilönä on presidentti Rodrigo Duterte. Ehkä hieman yliampuvaa, mutta hän järjestää ulkomaanmatkastaan tiedotustilaisuuden.
     Ensimmäinen lento ulkomaille hermostuttaa, ja se kuuluu Duterten puheessa. Hän sylkee kuin amerikkalainen räppäri ja nimittää Yhdysvaltain presidenttiä Barrack Obamaa huoranpenikaksi, mistä Obama suivaantuu eikä halua olla Duterten kanssa missään tekemisissä.
     Asiaa kuitenkin sovitaan, ja lopuksi Rodde ja Barry katsovat, kuinka aurinko laskee Laosissa.
     Kaikki olikin vain väärinkäsitystä. Duterte ei haukkunut Obamaa, vaan paikalla ollutta toimittajaa, mikä on kummankin mielestä ihan ok.

Seuraavaksi seuraamme, kuinka Suomeen tulee vieras Norjasta. Turvatarkastuksessa hän väittää olevansa kuningas, johon tullimies sanoo että joojoo, varmaan Harald Hirmuinen.
     Vieras vastaa, että Harald kyllä, mutta ei niin hirmuinen, vaan V, V niin kuin viides, ja täällä pitäisi olla vastassa teidän Saul I.
     Harald kertoo, kuinka Norjassa ollaan muuta maailmaa edellä. Donald Trump vasta lupaa rakentaa muurin  laittomia maahanmuuttajia vastaan, mutta Norjassa sellaista tehdään jo. Jostain syystä maailma nauraa Trumpille mutta ei Norjalle.
     Helpolla pääsette, kun rajan saa kiinni 200 metrin aidalla, sanoo tullimies. Tervetuloa, mutta näin syksyllä en menisi kruunu päässä metsään.

Ja vielä ehdimme Tampereelle, mistä ei lähdetäkään ihan tavalliselle turistimatkalle.
     Amerikkalaisilta ovat konstit loppuneet punaisen planeetan valloituksessa, ja mistä muualta niitä haettaisiin lisää kuin kaupungista, joka on antanut maailmalle Kummolan ja Kummelin. Niinpä Tampereen  ammattikorkeakoululaiset selvittävät, miten Marsia voisi asuttaa.
     Kun Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto kutsuu, niin silloin mennään, joten ei muuta kuin hyvää matkaa, Matti Nasa.

Ei kommentteja: