18.9.2016

Pannaanko tulemaan

Pakina julkaistu Salon Seudun Sanomissa 18.9.2016

– Terve, minä täällä soittelen firmasta, jonka työntekijät puhuvat nopeasti ja erikoisella intonaatiolla. Soitinko pahaan aikaan?

– Oikeastaan kyllä. Olisi vähän kiirettä…

– Hyvä. Minulla on asiaa juuri sinun kaltaisellesi kiireiselle ihmiselle, joka haluaa joskus rauhoittua eli onko Parhaampi hyvinvointi -lehti sinulle tuttu?

– Olen minä siitä varmaan kuullut…

– Hyvä. Se on aivan uusi lehti, jossa tutut ja tuntemattomat ihmiset kertovat erilaisista ratkaisuista, joita tekemällä heidän elämänsä on muuttunut ja miten he ovat saavuttaneet parhaan hyvinvoinnin, ja saat sen nyt edullisesti ja kaupan päälle vielä sukkahousut tai selkärepun postimerkin hinnalla.

– En nyt kyllä oikeastaan ole…

– Hyvä. Äänestä päätellen et ole enää aivan nuori tai ainakin olet vanhempi kuin minä ja ehkä jo ajattelet niitä tulevia, ihania eläkepäiviä, joten miten olisi meidän uusi Eläkeläinenkin on kuluttaja -lehtemme, jonka näytenumeron voimme laittaa tulemaan, vaikka et haluaisikaan ja jonka kaupantekijäisinä saat kärpäslätkän tai piilukirveen ihan sen mukaan, mitä haluat lyödä.

– Minä kyllä olen vielä työelämässä, ja itse asiassa pitäisi jo mennä…

– Hyvä. Aktiivisena ihmisenä sinua tietysti kiinnostavat maailman asiat, ja siksi ehdotankin, että tilaat Euroopan unionia kansantajuisesti käsittelevän Auringonlaskun aika -lehden, jolla on kattavat ja taajaan päivittyvät Internet-sivut, jotka ovat vain tilaajien luettavissa ja joilla esimerkiksi juuri nyt käydään keskustelua Jean-Claude Junckerin puheesta, jossa hän kertoi unionin tavoitteina olevan investointien ja vapaakaupan lisääminen, tiiviimpi puolustusyhteistyö, oikeudenmukaisemmat työehdot, paremmat digiyhteydet ja mustasankaisten silmälasien käyttöpakko, ja kuka nyt näitä vastustaisi, eli pannaanko tulemaan vai päinvastoin.

– Sain juuri tekstiviestin, että työpaikkaa ei enää ole, kun myöhästyin iltavuorosta. Eli ei kai muuta kuin antaa vain kaikkien lehtien tulla. Nyt on aikaa lukea.

– Hyvä. Takk! Snakker du norsk?

– Anteeksi kuinka?

– Kysyin vain, että puhutko norjaa. Arvonlisävero on Suomessa niin armoton, että julkaisemme nykyään lehtemme norjankielisinä.

Ei kommentteja: