25.9.2016

Kananlento

Pakina julkaistu Salon Seudun Sanomissa 25.9.2016

Suomeen saatin tällä viikolla uusi poliittinen toimija, kun Eläinoikeuspuolue merkittiin rekisteriin. Puolueen tarkoitus on tehdä Suomesta kaikkien eläinten yhteiskunta.
Yhtä vielä puuttuu, mutta ei kauan. Perusteilla on myös Eläimellisten ihmisoikeuksien puolue. Olemme saaneet jo käsiimme sen periaateohjelman.

”Me olemme kaikkien ihmisten eläimellisiä oikeuksia kunnioittava liike.
Yhdysvalloissa demokraattien symboli on aasi ja republikaanien norsu. Me emme erottele ketään tällä tavalla, vaan itsepäisimmätkin saavat törmäillä posliinikaupassa niin kuin haluavat.
Me emme ylenkatso suoraan hautomosta huipulle hyppääviä broilereita, vaan teemme kaikkemme, jotta heidän uransa ei katkeaisi kuin kananlento.
Jokaisella on tarve ja halu kasvaa henkisesti ja kehittää omia taitojaan. Olla vapaa kuin taivaan lintu ja tarttua haasteisiin kuin härkää sarvista. Siihen me kannustamme.
Johtajuus ratkaistaan kukkotappelulla. Voittaja nousee tunkiolle.
Elämään kuuluu monimuotoisuus, emmekä me tuomitse suoralta kädeltä mitään hyväksi tai pahaksi. Jos haluat tehdä karhunpalveluksen ketunhäntä kainalossa, se on ihan ok. Mutta jos jäät kiinni ja pyydät armoa, sitä ei tipu.
Itsekkyys on tervettä, sillä jos uskoo, että pyy pivossa on parempi kuin kymmenen oksalla, joku toinen vie leijonanosan. Kohtuudesta puhuvat yleensä ihmiset, joista näkee jo kauas, että siinä on pukki kaalimaan vartijana.
Lehmänkaupat kuuluvat keinovalikoimaamme. Joskus toimintamme voi olla suorasukaista ja loukkaavaakin, ja joku voi pitää sitä hevosenleikkinä. Vastustajat väittävät, että olemme susia lammasten vaatteissa, mutta me haluamme vain vakuuttaa kaikki siitä, että meitä ei viedä kuin pässiä narussa.
Meillä on vain muutamia tärkeitä tavoitteita, ja niitä me ajamme kuin käärmettä pyssyyn. Siinä työmyyrämme ovat ahkeria.
Onko tässä koira haudattuna? Ei, tarkoituksemme on vain päästä viettämään kissanpäiviä.”
Mitä tähän lisäisi? Ehkä sen, että vaikka politiikassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua, hevonen potkii rakkaudesta, ihminen ei.

Ei kommentteja: