31.7.2016

Ei hajuakaan

Pakina julkaistu Salon Seudun Sanomissa 31.7.2016

Parempi olisi, jos rasistia aivopieruja ei ilmoille pääsisi.
Näin sanoi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen, kun häneltä kysyttiin mielipidettä parin perussuomalaisen kansanedustajan islam-kommenteista.
Sivistyneessä suomalaisessa poliittisessa keskustelussa tuollainen heitto voidaan jo tulkita kovaksi.

Koska Facebookissa ei ole mukana hajua, voidaan varmoina päästöinä puhua vain aivopieruista. Niitä ovat tuhnauttaneet perussuomalainen nuorisojohtaja Sebastian Tynkkynen ja kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.
Tynkkynen puhui Suomeen tulleista muslimeista kuin olisi ollut lähikaupan tuulikaapissa: nyt vain se palautusautomaatti pyörimään. Hakkarainen puolestaan julisti, että kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.

Kaikkosta kovempaa kieltä käytti kokoomuksen Ben Zyskowicz. Hän sanoi voivansa yhtä hyvin vaatia, että Tynkkynen palautetaan BB-taloon.
Ulkoministeriön mukaan BB-talon turvallisuustilanne olisi hyvä, jos BB-talo olisi vielä olemassa.

Lopetettujen televisio-ohjelmien lisäksi on myös lopetettuja valtioita, joissa on yhä elämää. Lehtitietojen mukaan entinen kansanedustaja Arto Bryggare löysi nykyisen kumppaninsa entisestä DDR:stä.
Sosiaalidemokraattisen aitajuoksijan onnelle ei ole este, että DDR eli Saksan demokraattinen tasavalta eli Itä-Saksa lakkasi olemasta neljännesvuosisata sitten.
Itse asiassa Bryggare-uutisointi on vasta alkua. Nimet puuttuvat vielä, mutta otsikot ovat jo valmiina.
Herra X onkin Itävalta-Unkarin kaksoiskansalainen!
Rouva Y tankkaa aina Kalmarin Unionilla!
Z:n perhe odottaa ottolasta Ottomaanien valtakunnasta!

Menneistä suurvalloista Saloon, josta ilkeimmät pessimistit puhuvat kuin DDR:stä: viimeinen, joka lähtee, sammuttaa valot.
Hehkuvat tulokaslajit himmentävät herjan todenmukaisuutta. Tämä nähtiin, kun uusi unikeko kipattiin pyjama päällä sameaan Salonjokeen.
Toisaalta: synkimpään kaamosaikaan kaupungin keskustaan sytytetään joululamppuja, mutta riittääkö se, kun nyt on myös vappu pimiä?

Ei kommentteja: