8.11.2015

Isään päin

 Pakina julkaistu Salon Seudun Sanomissa 8.11.2015

Arvon isä,

tänään sinua muistetaan monin tavoin riippumatta siitä, oletko syrjäseutuisä, likaisen työn isä tai hyvänmiehenisä.

Ehkä sinut viedään lounaalle ja tarjotaan isäfilettä. Tasapainoisen kunnon vuoksi kannattaa nauttia myös isäravinteita ja sallittuja isäaineita.

Ehkä saat lahjoja. Kauppiaat ovatkin mainostaneet viime viikkoina monenlaisia välttämättömiä isävarusteita kilpailukykyiseen isähintaan.

Vaikka marraskuu on alkanut lämpimänä, talvi tulee vielä. Niinpä tänä aamuna paketista saattaa paljastua viileneviin isätiloihin tarkoitettu isälämmitin.

Ehkä sinua huolettaa tulevaisuus. Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, ja jotkut niistä ovat uhkaavia. Syyrian isällissota heijastuu Suomeenkin. Tilanne on monimutkainen, eikä syihin ja seurauksiin kannata ottaa kantaa ennen kuin hankkii isätietoja.

Kenenkään ei pidä silti pelätä aktiivisesti, sanoo isäministeri Orpo.

Ehkä olet havainnut taloudellista turbulenssia eurooppalaisilla isämarkkinoilla. Ehkä sinua on arvosteltu siitä, että työsi ei enää tuota tarpeeksi isäarvoa.

Tämä kaikki saattaa aiheuttaa sinussa isäistä painetta. Hengenahdistuksesta selviää isähapen avulla. Kilpailukyky taas paranee isätyöllä hankittavilla isäansioilla, mutta muista maksaa niistä isävero.

Ehkä sinulla on jo jälkeläisiä useammassa polvessa. Siinä tapauksessa tahdon onnitella sinua erityisellä arvonimellä, parahin palvelusvuosi-isä.

Olet jo siinä asemassa, että sinulta kysytään, miten olet asemaasi päässyt. Muista, että sinulla on velvollisuus kertoa nuoremmille, mitä isäoppilaitosta olet käynyt.

Kerro myös suoraan ja punastelematta isäelimistä ja isääntymisvietistä, joka on luontainen kaikille isäkkäille. Äläkä unohda mainita, että pääministeri Sipilänkin pää kääntyi, kun hän kuuli, mitä kätilöt ajattelevat sunnuntai-isistä.

Ei kommentteja: