3.11.2012

Saamapuolella

Kello on kahdeksan, ja olemme saamassa ensimmäiset äänet, ja ne ovat vaalilautakunnan jäsenten ähinä ja uurnan kolina.

Ensimmäisten äänten jälkeen olemme saamassa ensimmäisiä tuloksia, joiden nopea ja analysoimaton kommentointi on ritualistisista syistä aivan välttämätöntä, joskin turhaa, sillä vasta valmis tulos merkitsee, ja sen kanssa eletään neljä seuraavaa vuotta, eikä meidän lähiössä kaupunkimaasturia kiusaava kuoppa täyty, vaikka puoluejohtaja olisi mitä mieltä kainuulaisen kunnan keskeneräisestä laskennasta.

Ja nyt olemme saamassa raportin, jossa kansalainen kertoo, että ei muistanut, jaksanut tai halunnut äänestää, koska kaikki on sitä samaa, ja toinen kansalainen kertoo, että äänestää aina ja sitä samaa.

Ihan kohtsillään olemme saamassa lisää tuloksia ja silloin näemme jo varmasti, tutisevatko hallituksen housut ja heiluvatko hameet ja onko oppositio viemässä tuhkatkin uurnasta.

Nyt olemme jo saamassa tarpeeksemme tästä vaalitouhusta, mutta onneksi eduskuntavaalit ovat vasta kahden ja puolen vuoden kuluttua, joten eiköhän tästä siihen mennessä tokene, ja jos se kuoppakin tulisi silloin paikattua.

Aivan kohta olemme saamassa kahvia ja pullaa, jotka ovat hyvin uunissa yhdellä jos toisellakin, ja sen jälkeen lasketaan rusinat, ei vaan äänet, joita on käynyt antamassa vain joka toinen oikeutetuista, mikä kertoo siitä, että puolet ei välitä, kuka päättää ja puolella on suvussa ehdokkaita.

Toivottavasti olemme saamassa mahdollisimman pian mahdollisuuden äänestää sähköisesti, jotta nykyaikaisen tekniikan käyttö ei jäisi pelkäksi vaalivalvojaisista lähetettäviin twitter-viesteihin, ja uutta Lumiaahan voi käyttää käsineet kädessä, joten ensi vaaleissa äänestäjä voi jo tviitata kintaalla.

Pakina julkaistu Salon Seudun Sanomissa 3.11.2012

Ei kommentteja: