2.10.2011

Loppujen lopuksi

Tämä on todennäköisesti viimeinen raporttini täältä Salosta. Taskulamppuni paristo vetää viimeisiään, ja lyijykynäni on lyhentynyt kirjoituskelvottomaksi. Verkkovirtaa tai muuta uutta tekniikkaa en ole käyttänyt enää pitkään aikaa. Kohta sähkö kuitenkin loppuu.
Olen odottanut täällä jo vuosikausia Ison Median laskuun uutista Ison Tehtaan lopettamisesta. Merkit ovat olleet ilmassa niin kauan kuin minä muistan, ja minä muistan hyvin ja paljon ja sellaistakin, jota ei ole tapahtunut.
Tällä viikolla Isosta Tehtaasta ilmoitettiin, että sen rooli arvioidaan uudelleen pitkällä tähtäimellä. Rooli? Kaikki on siis pelkkää teatteria. Tähtäin? Iso Tehdas on tähtäimessä, ja kohta lasahtaa.
Kysyin Ison Tehtaan Isolta Johtajalta, että nytkö tehdas suljetaan. Hän sanoi, että ei, ja niinpä raportoinkin teille, että kyllä varmaan kohta suljetaan.
Tavoitin myös Ison Tehtaan Luottamusmiehen, joka sanoi, että ei kannata surra sellaista, mitä ei vielä tiedä. Mutta minä tiedän ja sanon, että kyllä kannattaisi surra.
Täällä oli markkinat ja markkinoilla arvaamattoman korkea maailmanpyörä. Menin sen kyytiin, ja sehän oli kuin talous: noustiin ylös, tultiin alas, noustiin ylös, tultiin alas ja sinne myös lopulta jäätiin, pohjalle.
Markkinoilla ihmiset istuivat kahvilla, söivät lettuja ja nauroivat. Pitää varmaan painaa uutiset isommilla kirjaimilla, jotta ymmärtäisivät olla nauramatta. Vaikka toisin väitetään, itku auttaa markkinoilla.
Rakkaat lukijat, päätän raporttini tähän. Kaikki on lopussa, ainakin minä.
Pakina julkaistu
Salon Seudun Sanomissa 2.1.2011

Ei kommentteja: