14.8.2011

Äreät äijät

– Grrr!
– Murr!
– Prrrrr!
– Räyh!
– Ärrrrh!
– Hmph!
– Pöh!
– Pah!
Ja näin päättyi vaalikeskustelu, jossa kohtasivat Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö.
 
x x x

Gazpromin putket on saatu Itämeren pohjaan, ja Paavo on taas pinnalla. Nyt on aikaa kaasutella kohti  presidentinlinnaa kilpaa Saulin kanssa.
Varsinaisessa vaalissa voi käydä kuinka vain, mutta media-aika-ajoissa Lipponen voitti.
Niinistö tuli kesäkuussa estradille kertomalla maanantaina, että hän julkistaa tiistaina, aikooko asettua ehdokkaaksi. Juttua riitti yhdestä  asiasta kahdeksi päiväksi.
Lipponen kertoi tiistaina miettivänsä ehdokkuutta ja jatkoi keskiviikkona, että kertoo torstaina, mitä todella ajattelee. Kolme päivää!
 
x x x

Niinistö ja Lipponen eivät ole ainoat presidentiksi pyrkivät. Keskustan Paavo Väyrynen on ilmoittautunut, mutta tietää itsekin, että yksi ääni ei riitä.
Pekka Haavisto on ensi kertaa mukana ja kokeneisiin Niinistöön ja Väyryseen verrattuna vihreä. Hillitty Haavisto sanoi keskustelun tason nousevan Lipposen tultua mukaan kilpaan. Harvan harvasanaisen miehen puheista puhutaan niin paljon.


  x x x

Henkilövaali on mielikuvavaali. Lipposta ja Niinistöä pidetään kumpaakin yrmynä tyyppinä – eikä kumpikaan ole juuri nähnyt vaivaa muuttaakseen julkista kuvaansa.
Mutta mistä muistamme tulevan presidentin edeltäjät? Herttainen Halonen? Ahtisaari, tuo veikeä velikulta?  Koivisto, valoisa varsinaissuomalainen?
– Murr!
– Grrr!

Pakina julkaistu
Salon Seudun Sanomissa 14.8.2011

Ei kommentteja: