29.5.2011

Takapenkillä

Etupenkin edustaja Timo Soini puhui tällä viikolla takaistuimista. Hän nurisi, että vasemmistolla on kova hinku ministeri-Audin takapenkille.
Soini puhui politiikkaa, mutta kuvaukset takapenkin tapahtumista kuuluvat ennen kaikkea populäärikulttuurin tarina-aarteisiin. Varsinkin amerikankielisessä rock-musiikissa lemmekkäät unelmat täyttyvät leveän takapenkin pehmusteilla.
Mutta osataan Suomessakin. Gösta Sundqvist teki laulun Taivas on Taunuksen takapenkillä,  jossa pyydetään lupaa tulla ”salihousuissa vuoteeseen, kun pyjama vatsan kohdalla kiristää”.
Salihousut eivät kuuluneet Suomen kovimman takapenkkitrion vaatevalikoimaan. Toisaalta Cisse Häkkinen, Remu Aaltonen ja Albert Järvinen istuvat Roadrunner-levyn kannessa Cadillacissa, eivät Audissa.

x x x


Kaikki eivät voi huudella etupenkistä, eivätkä kaikki pääse istumaan takapenkille.
Perussuomalainen Teuvo Hakkarainen kököttää keskellä istuntosalia, ja niinpä hän on huomion keskipisteenä. Hakkarainen puhuu neekeriukoista, ja omatkin paheksuvat, sillä ukko viitaa vanhaan ihmiseen, ja ikäerottelu on yhtä tuomittavaa kuin muukin syrjintä.

x x x


Opposition toiseksi suurin puolue keskusta löytäisi helposti omista riveistään valmiin puheenvuoron ministerikyytikeskusteluun.
– Seuraavaksi edustaja Alatalo.
– On jökötys ja jurnutus, mäkätys ja pälätys ja takapenkin räpätys.
Mitä syntistä on Audissa, auto kuin auto, ihmetteli demari Eero Heinäluoma.
Mutta ehkä se onkin väärä kiesi kinasteleville poliitikoille; audi kun on latinaa ja tarkoittaa kuuntele.
Pakina julkaistu
Salon Seudun Sanomissa 29.5.2011

Ei kommentteja: